Navigation

Latest Articles

Forum Threads

Audioprov

Klicka och lyssna på prov ur böckerna

Köp fotoutrustning

Uppsala Foto Kompani

Recensioner Foto

Digital Photography Review

TV-Tablå

TV-Guide.nu

Movie Database

Internet Movie database

Recensioner

Björns krigsfilmer

Vi rekommenderar:

krigsfilm.se

Gamespot

Game News

Militära spel

Speltillverkaren Matrix Games

Läs nyheter

Läs senaste nyheterna

Login

Username

PasswordForgotten your password?
Request a new one here.

Users Online

· Guests Online: 1

· Members Online: 0

· Total Members: 66
· Newest Member: Ulf Lindqvist

Kanalgenombrottet

Kanalgenombrottet#

Dambusters

Dambusters#

Waterloo

Waterloo#

Writing Coach

K. M. Weiland

Articles: Gynnare

Adam Andersson : Recensent och artikelförfattare
Mitt intresse för militärhistoria i allmänhet, och 2:a världskriget i synnerhet, kom faktiskt ganska sent kan jag själv tycka. Förvisso lekte jag krig och kollade på krigsfilmer redan under unga barnsben, men det var först under min högstadietid som det verkligen tog fart. Intresset markerades främst av två saker. Dels ett specialarbete som skulle skrivas och kom att handla om Dagen D och dels ett flygspel till min trofasta Amiga som hette Wings. Specialarbetet blev lyckat och gav mig till sist en femma i historia.

Artur Szulc - artikelförfattare
Mitt intresse för historia i allmänhet och andra världskriget i synnerhet kom inte direkt med modersmjölken, utan väcktes en sommarafton 1988. Detta år besökte jag och min mor Polen för första gången sedan december 1981. Vi bodde hos min mormor som delade en tvåa med sin äldsta dotter och hennes son. Första kvällen anordnades en fest med många grannar inbjudna. Att säga att det saknades vodka på bordet vore att ljuga ...

Björn Hellqvist : Recensent
Jag har haft ett intresse för 2:a världskriget sedan barnsben, men även annan historia har fångat mig. Som pojk höll man på med plastsoldater, plastmodeller och "Pilot"-tidningar, och hade man tur, så visade statstelevisionen någon krigsfilm då och då. Genom åren har krigsintresset varierat i styrka, men sedan några år tillbaka har det kommit i förgrunden. Ett av mina intressen är krigsfilmer, och samlingen omfattar ett 40-tal titlar. Min smak ligger mer åt det realistiska hållet, med tyska, finska och enstaka amerikanska favoriter.

Johan "Mille" Millerjord : Supergynnare, pilotläsare och moderator
Min mor var född utanför Rättvik och min far var född i Narvik och själv är jag född i Leksand. Ur militärhistorisk synpunk så är Rättvik och Leksand inte så spännande. Däremot är Narvik desto intressantare. Min far föddes 1943 i Beisfjord utanför denna stad och det var nog den största anledningen att jag började intressera mig för militärhistoria. Jag tillbringade dom flesta somrar under min uppväxt i Narvik och gick på upptäcksfärd för att hitta rester från andra världskriget.

Johan Lupander : Artikelförfattare
Genom ärftlig belastning (en förfader lär som stadsbefälhavare ha halshuggits av ryssarna i Reval år 1710) och tidig påverkan (min bror högläste sjökrigshistoria för mig) har jag alltid haft ett militärhistoriskt intresse med en särskild dragning åt taktik- och tekniksidan. På senare år har detta kanaliserats i eget skrivande i ämnet där Michael hjälpt mig på traven trots mitt detaljgnäll på vissa av hans böcker. Han och Jonas lät mig till och med vara inofficiell faktagranskare till Havets vargar. Min första egna bok kommer ut i mars nästa år på Norstedts förlag.

Magnus Tamelander : Superadministratör
Magnus Tamelander är administrör på denna sida och, som rimligt briljanta människor redan insett, släkt med denna webbsidas fältmarskalk och chefsstrateg Michael. Faktum är att vi är bröder sedan ganska lång tid tillbaka. Nåväl. Vem är då jag, förutom bror till Michael? Jag är en mångsysslare, kan jag väl säga utan att ta i för mycket ...
Render time: 0.31 seconds
3,382,401 unique visits