Navigation

Latest Articles

Forum Threads

Audioprov

Klicka och lyssna på prov ur böckerna

Köp fotoutrustning

Uppsala Foto Kompani

Recensioner Foto

Digital Photography Review

TV-Tablå

TV-Guide.nu

Movie Database

Internet Movie database

Recensioner

Björns krigsfilmer

Vi rekommenderar:

krigsfilm.se

Gamespot

Game News

Militära spel

Speltillverkaren Matrix Games

Läs nyheter

Läs senaste nyheterna

Login

Username

PasswordForgotten your password?
Request a new one here.

Users Online

· Guests Online: 1

· Members Online: 0

· Total Members: 66
· Newest Member: Ulf Lindqvist

Kanalgenombrottet

Kanalgenombrottet#

Dambusters

Dambusters#

Waterloo

Waterloo#

Writing Coach

K. M. Weiland

Articles: Om oss och sidan

Hur det kom sig att Michael startade hemsidan
Mitt namn är Michael Tamelander. Sedan tio år tillbaka har jag skrivit böcker om andra världskriget. Denna sysselsättning har lett till att jag kommit i kontakt med många trevliga människor som brinner för sitt historiska intresse. Jag har även fått brev eller mail från läsare som undrat om allting från böckernas innehåll, hur man skriver böcker, till vad jag har för planer inför framtiden. Eftersom det är många brev och mail, men väldigt lite tid för att ta sig an dem alla, är det nästan omöjligt att ge mer än korta svar på dessa frågor. Det är någonting jag ofta grämt mig över.

Jonas Hård af Segerstad
Som så många av er andra har jag ett stort historieintresse. Det började även för mig på pojkrumsnivå, med plastmodeller, PILOT-serier och Alistair MacLean-böcker, och utvecklades sedan därifrån. Något äldre fastnade jag för de historiska romanerna, som ofta skrivits just för att få yngre personer intresserade av histora, men som verkade vara så tabu i den finare historiesfären. Kanske sågs dessa som icke-vetenskapliga. Det gör det desto roligare att nu få vara med och slå ett slag för åsikten att denna typ av historia, skildrat ur ett mer personligt perspektiv, också kan vara seriös.

Michael Tamelander
Mitt intresse för militär historia, främst andra världskriget och Napoleontiden, har jag med mig från ungdomen. På den tiden var det plastmodeller av flygplan, serietidningar om Battler Britton och sena TV-kvällar med krigsfilmer som gällde. Efter tonåren mognade intresset emellertid och jag kom i kontakt med militära simuleringar, eller krigsspel som de vanligen kallas. Det var långt ifrån de datorspel som finns idag, men de var likafullt komplicerade och utmanande. Utifrån historiska förutsättningar och med avancerade avdömningssystem kunde olika militära hypoteser testas.

Niklas Zetterling
Jag minns inte när jag första gången upptäckte begreppet militärhistoria. Mitt tidigaste barndomsminne som har beröring av detta ämne var sommaren när jag cyklade till min morbror och läste om andra världskriget i hans stora uppslagsverk. Kanske var det då det började. Oavsett hur det var med den saken så har intresset bestått. Efter att ha studerat teknisk fysik vid Uppsala universitet under åttiotalet fick jag arbete på Försvarets forskningsinstitut. Detta var trevligt eftersom jag där kunde kombinera resultatet av mina studier med mitt intresse för militärhistoria. Det ledde så småningom till att jag flyttade till Försvarshögskolan där jag nu är verksam sedan 1995.
Render time: 0.32 seconds
3,382,395 unique visits